Authenthication error API using R software

This space is made available to users of Open Patent Services (OPS) web-service and now also to users of EPO’s bulk data subscription products such as 14. EPO worldwide bibliographic database (DOCDB), 14.11 EPO worldwide legal status database (INPADOC), 14.12 EP full text data, 14.1 EP bibliographic data (EBD)and more.

Users can ask each other questions, exchange experiences and solutions, post ideas. The moderator will use this space to announce changes or other relevant information.
Post Reply

AlNard
Posts: 4
Joined: Mon Sep 21, 2020 11:21 pm

Authenthication error API using R software

Post by AlNard » Sat Sep 26, 2020 1:42 am

Dear Open Patent Services Support,
I am trying to use R software to access OPS API and retrieve the text of some patents for my master thesis. However, whenever I try to make a request, even if I still have to make one request, I receive this response:

<code>403</code>
[2] <message>This request has been rejected due to the violation of Fair Use policy</message>
[3] <moreInfo>http://www.epo.org/searching/free/espacenet/fair-use.html</moreInfo>

This is the request I make.

response <- POST("https:[slash][slash]ops[dot]epo[dot]org/rest-services/published-data/search/biblio/?q=ti%3Dthermoanaerobacter",
content_type("plain/text"), add_headers("Bearer",
access_token))

If I use the GET method I receive the same response.

Am I making some mistakes in the response? I should not have exceeded the number of requests because I am still figuring out how to build a query.

Thank you in advance for anyone who might help


EPO / OPS Support
Posts: 1098
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Authenthication error API using R software

Post by EPO / OPS Support » Mon Sep 28, 2020 9:13 am

Hi,

It looks like you don't authenticate, either at all, or your authentication has an issue. I hope you are registered to OPS and you have active account, because that can be another reason for rejection?
Please write to us to patentdata@epo.org and we can have a look at your specific issue. Send us your user ID and check first it the account is activated.

Regards,
Vesna for OPS support


Post Reply