"Content-Type: text/plain" for POST in ver. 3.2

This space is made available to users of Open Patent Services (OPS) web-service and now also to users of EPO’s raw data subscription products such as 14.7 DOCDB - worldwide bibliographic master database, 14.11 Worldwide legal status (INPADOC), 14.12 EP full text in XML, 14.1 EBD and more.

Users can ask each other questions, exchange experiences and solutions, post ideas. The moderator will use this space to announce changes or other relevant information.
Post Reply

EPO / OPS Support
Posts: 893
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

"Content-Type: text/plain" for POST in ver. 3.2

Post by EPO / OPS Support » Mon Nov 27, 2017 10:36 am

Dear OPS users,

We would like to bring to your attention that since the last release of OPS Ver. 3.2, the POST method has a strict regulation on the value of the Content-Type HTTP request header. Please make sure that the header is set to "Content-Type: text/plain", as any other string will lead to an error code 400 “bad request”.

We are aware that previous versions or releases of OPS were more flexible (see OPS Guide page 9), however this change was introduced in order to be more in line with W3C protocols and decrease the number of invalid requests reaching our back-end systems.

Concerning the POST requests for the authentication token (https://ops.epo.org/3.1/auth/accesstoken), the behaviour of the Content-Type request header remains unchanged and as documented (“Content-Type: application/x-www-form-urlencoded”), see also OPS Guide page 34.

Regards,
OPS support


rharrison1971
Posts: 1
Joined: Fri Jun 14, 2013 11:33 am

Re: "Content-Type: text/plain" for POST in ver. 3.2

Post by rharrison1971 » Thu Jan 11, 2018 11:11 am

Please note the documentation is wrong !!!

http://documents.epo.org/projects/babyl ... 3.5_en.pdf

Page 9 says
Content-Type: plain/text

and it is imperative for 3.2 that the content type is

Content-Type: text/plain

If this is not set correctly you will get the following error message :

<fault xmlns="http://ops.epo.org">
<code>SERVER.NotSupported</code>
<message>An unknown error occurred. Please contact Open Patent Services Team (https://www.epo.org/searching-for-paten ... )</message>
</fault>

Robert


EPO / OPS Support
Posts: 893
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: "Content-Type: text/plain" for POST in ver. 3.2

Post by EPO / OPS Support » Thu Jan 11, 2018 1:47 pm

Hi,

Yes, you are correct, thank you, will we fix it asap

Regards,
OPS support


Post Reply