Differences between OPS 3.1 and 3.2

This space is made available to users of Open Patent Services (OPS) web-service and now also to users of EPO’s bulk data subscription products such as 14. EPO worldwide bibliographic database (DOCDB), 14.11 EPO worldwide legal status database (INPADOC), 14.12 EP full text data, 14.1 EP bibliographic data (EBD)and more.

Users can ask each other questions, exchange experiences and solutions, post ideas. The moderator will use this space to announce changes or other relevant information.
Post Reply

TSpitz
Posts: 6
Joined: Wed May 03, 2017 8:10 am

Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by TSpitz » Wed May 03, 2017 8:38 am

We are currently switching from Rest-Services version 3.1 to 3.2 and facing problems with changed responses.

With API version 3.1 the following request for a non existing document will return XML that contains information about the document and the state not found which is correct. The problem was reproduced with the API console at developers.epo.org.

https://ops.epo.org/3.1/rest-services/p ... .D1/biblio

Request:

Code: Select all

GET /3.1/rest-services/published-data/publication/docdb/DE.60226125.D1/biblio HTTP/1.1
Authorization:
Bearer xxxx
Host:
ops.epo.org
X-Target-URI:
https://ops.epo.org
Connection:
Keep-Alive
will respond with:

Code: Select all

HTTP/1.1 200 OK
ETag:
"0e42259bc565f3c0b56ce7010de73ea89"
X-EPO-Client-IP:
107.23.76.135
Content-Length:
914
Access-Control-Allow-Methods:
POST
Connection:
keep-alive
X-IndividualQuotaPerHour-Used:
152954
Server:
Apache
Cache-Control:
no-cache
Pragma:
no-cache
X-EPO-Forwarded:
[54.83.122.103, 107.23.76.135]
X-Throttling-Control:
idle (images=green:200, inpadoc=green:60, other=green:1000, retrieval=green:200, search=green:30)
Access-Control-Allow-Headers:
Authorization
Date:
Wed, 03 May 2017 07:21:45 GMT
Access-Control-Allow-Origin:
*
X-API:
ops-v3.1
X-AnonymousQuotaPerMinute-Used:
1
X-AnonymousQuotaPerDay-Used:
190574
Content-Type:
application/xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><?xml-stylesheet type="text/xsl" href="/3.0/style/exchange.xsl"?>
<ops:world-patent-data xmlns="http://www.epo.org/exchange" xmlns:ops="http://ops.epo.org" xmlns:xlink="http://www.w3.org/1999/xlink">
    <ops:meta name="elapsed-time" value="5"/>
    <exchange-documents>
        <exchange-document system="ops.epo.org" country="DE" doc-number="60226125" kind="D1" status="not found">
            <bibliographic-data>
                <publication-reference>
                    <document-id document-id-type="docdb">
                        <country>DE</country>
                        <doc-number>60226125</doc-number>
                        <kind>D1</kind>
                    </document-id>
                </publication-reference>
                <parties/>
            </bibliographic-data>
        </exchange-document>
    </exchange-documents>
</ops:world-patent-data>
With API version 3.2 the same request has a different response. Now the server responses with the http code 404 and a fault message saying that the entity was not found.

Code: Select all

HTTP/1.1 404 Not Found
Content-Language:
en
X-EPO-Client-IP:
107.23.76.135
Content-Length:
179
X-RegisteredPayingQuotaPerWeek-Used:
710080
Access-Control-Allow-Methods:
POST
Connection:
keep-alive
X-IndividualQuotaPerHour-Used:
895
Server:
Apache
X-EPO-Forwarded:
[54.82.56.87, 107.23.76.135]
X-Throttling-Control:
idle (images=green:200, inpadoc=green:60, other=green:1000, retrieval=green:200, search=green:30)
X-Throttling-Control:
idle (images=green:200, inpadoc=green:60, other=green:1000, retrieval=green:200, search=green:30)
Access-Control-Allow-Headers:
Authorization
Date:
Wed, 03 May 2017 07:25:44 GMT
Access-Control-Allow-Origin:
*
X-API:
ops-v3.2
Content-Type:
application/xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<fault xmlns="http://ops.epo.org">
    <code>SERVER.EntityNotFound</code>
    <message>No results found</message>
</fault>
It seems to be the same error as mentioned in this Post open-patent-services-and-publication-se ... c6111.html

I red the migration guide again and I could not find any information about this changes.
Will this behaviour stay the same?
Are there further changes like this that you could tell me?

Please let me know, if you have any further questions.
Last edited by TSpitz on Wed May 03, 2017 1:42 pm, edited 1 time in total.


EPO / OPS Support
Posts: 992
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by EPO / OPS Support » Wed May 03, 2017 8:57 am

Hi,

Version 3.2 is official production version and the only one we update/amend at this point. This version also gives you correct URL error response.

Version 3.1 gave you wrong response for a non-existing document. You’ve a 200 OK response that is actually only supposed to appear for successful queries - and clearly, your query was not successful due to non existence of the D1 kind code for DE document. But this is not a change, it’s a bug in an old system which won’t be corrected.

Version 3.2 tells you correctly that such document does not exist in a database - you get 404 Not Found URL response.

This German documents is an entry into the national phase of DE and we do have it as a T2 (in case of DOCDB number format you use T2 and in case of Epodoc format T is enough) but we only have it because it had to be translated into German, so there are a lot of DE T documents that you will not find in our database: http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... 25T/biblio

I am sure you know that last part but just wanted to add this information for others who read OPS forum. I will be explaining all about proper usage of formats and URL responses in my OPS WebEx session in June and if someone is interested you can still register (see more information in Announcement section of this forum: open-patent-services-and-publication-se ... c6271.html)

I hope this helps,

OPS support


TSpitz
Posts: 6
Joined: Wed May 03, 2017 8:10 am

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by TSpitz » Wed May 03, 2017 1:41 pm

Thank you for that quick response!

I have one more question. During tests I found the following difference between 3.1 and 3.2

https://ops.epo.org/3.1/rest-services/p ... Range=1-10

At 3.1 I get the whole data sheet.

At 3.2 I get a 404 with 'SERVER.EntityNotFound'

Code: Select all

2 * Client out-bound request
2 > GET https://ops.epo.org/3.2/rest-services/published-data/search/full-cycle/?q=ap%3DEP2012/074469+or+ap%3DEP2012/074469+and+ap%3DEP&Range=1-10
2 > Accept: application/xml
2 > Authorization: Bearer xxxx
2 * Client in-bound response
2 < 404
2 < Server: Apache
2 < Access-Control-Allow-Origin: *
2 < Access-Control-Allow-Methods: POST
2 < X-EPO-Client-IP: 62.99.242.2
2 < Connection: keep-alive
2 < X-API: ops-v3.2
2 < X-Throttling-Control: idle (images=green:200, inpadoc=green:60, other=green:1000, retrieval=green:200, search=green:30)
2 < X-Throttling-Control: idle (images=green:200, inpadoc=green:60, other=green:1000, retrieval=green:200, search=green:30)
2 < Date: Wed, 03 May 2017 12:35:59 GMT
2 < Access-Control-Allow-Headers: Authorization
2 < X-EPO-Forwarded: [62.99.242.2]
2 < X-IndividualQuotaPerHour-Used: 2863653
2 < Content-Length: 179
2 < X-RegisteredQuotaPerWeek-Used: 28871176
2 < Content-Language: en
2 < Content-Type: application/xml
2 < 
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<fault xmlns="http://ops.epo.org">
    <code>SERVER.EntityNotFound</code>
    <message>No results found</message>
</fault>

Why will be 404 error code returned instead of the data sheet?

Thank you for the support!


EPO / OPS Support
Posts: 992
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by EPO / OPS Support » Fri May 05, 2017 6:00 am

Hi
the fix in 3.2 was done in a scope of CQL harmonization between Espacenet and OPS.

According to boolean logic the query A or B and C should be treated as (A or B) and C [ops 3.2] and not A or (B and C) [ops 3.1]

Regards,

OPS support


TSpitz
Posts: 6
Joined: Wed May 03, 2017 8:10 am

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by TSpitz » Mon May 08, 2017 11:40 am

Hi,

thank you for the response.
Even if I change the brackets according to your recommendation, I don't get the correct results.

Works in 3.1:
https://ops.epo.org/3.1/rest-services/p ... Range=1-10

No search results in 3.2:
https://ops.epo.org/3.2/rest-services/p ... Range=1-10

How should I formulate the query searching for the application number ap='EP2012/074469'. I want to get the referred file 'WO 2013083615'. In my opinion something other in search algorith must have been changed.

Thank you


EPO / OPS Support
Posts: 992
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by EPO / OPS Support » Mon May 08, 2017 12:15 pm

Hi,

I was a bit puzzled what your search was all about, it look far to complecated than when you really only look for Euro PCT biblio data:

http://ops.epo.org/3.2/rest-services/pu ... 469/biblio
http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... 469/biblio

or

http://ops.epo.org/3.2/rest-services/pu ... 9.W/biblio
http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... 9.W/biblio

OPS CQL searxch is better option for keyword search, for number search you should rather use OPs Publish data service.

I will be explaining all about the number formats in my OPS WebEx session in June so maybe it will be of benifit if you join.

Regards,
OPS support


TSpitz
Posts: 6
Joined: Wed May 03, 2017 8:10 am

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by TSpitz » Mon May 08, 2017 1:34 pm

Hi,

the main goal is the search after a publication number.

I tried both 3.2 links:

http://ops.epo.org/3.2/rest-services/pu ... 469/biblio
http://ops.epo.org/3.2/rest-services/pu ... 9.W/biblio

Both requests result in a NullPointerException

Code: Select all

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
  <title>OPS Error</title>
  <link href="/style/common.css" media="all" rel="stylesheet" type="text/css" />
  <link href="/images/favicon.ico" rel="favicon" />
</head>
<body lang="en" class="popup"><div class="epoContentWrap clearfix"><div id="pagebody">
<h1>Error</h1>
<h2>java.lang.NullPointerException</h2>
<!--

-->
</div></div></body>
</html>
What Im doing wrong?


EPO / OPS Support
Posts: 992
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by EPO / OPS Support » Mon May 08, 2017 1:43 pm

Hi,
Nothing is wrong, v 3.2 is not available to be used anonymously, you have to go into API Console, choose v 3.2 and choose default authentication and then you have to repeat the search using console to get the same result/URL. You have all choices to search mentioned in console, so you can search with whatever number you like, it can be application, priority or publication number. Console is really quite self-explanatory and it gives you all available options for each service.
I’ve only showed you both URL’s so you can reproduce them in Console and not to click on it to get a result. That only works for 3.1 old version because that one allows anonymous access and the new one doesn’t.

Regarsd,
OPS support


TSpitz
Posts: 6
Joined: Wed May 03, 2017 8:10 am

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by TSpitz » Mon May 08, 2017 1:52 pm

Hi,

i know that anonymous access is in 3.2 not available anymore. I have tried with the API-Console (logged in with token, see Screenshot). Other URL's are working.

Image


EPO / OPS Support
Posts: 992
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Differences between OPS 3.1 and 3.2

Post by EPO / OPS Support » Mon May 08, 2017 1:59 pm

Capture_vv.PNG
Capture_vv.PNG (123.05 KiB) Viewed 1214 times
My links work fine


Post Reply