Document DE112011101561.T5 not found in epodoc format

This space is made available to users of Open Patent Services (OPS) web-service and now also to users of EPO’s bulk data subscription products such as 14. EPO worldwide bibliographic database (DOCDB), 14.11 EPO worldwide legal status database (INPADOC), 14.12 EP full text data, 14.1 EP bibliographic data (EBD)and more.

Users can ask each other questions, exchange experiences and solutions, post ideas. The moderator will use this space to announce changes or other relevant information.
Post Reply

serejkus
Posts: 7
Joined: Sat Mar 07, 2015 8:34 pm

Document DE112011101561.T5 not found in epodoc format

Post by serejkus » Sat Mar 14, 2015 8:54 am

I've tried getting published-data service with biblio endpoint to get info on document DE112011101561.T5 input in epodoc. The result was 404 Entity Not Found. http://ops.epo.org/3.1/rest-services/fa ... .T5/biblio
The same document requested in docdb format is found: http://ops.epo.org/3.1/rest-services/fa ... .T5/biblio
Is it a bug or a feature? What are the recommendations for such situations - trying both formats? Or docdb base is more complete?


EPO / OPS Support
Posts: 1087
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Document DE112011101561.T5 not found in epodoc format

Post by EPO / OPS Support » Sat Mar 14, 2015 11:19 am

Hi,

According to what I see in your URL you are using Family Service and not Published Services. For Pub Services with Biblio constituent using epodoc would be the right format, but Family Service works only with Docdb format, because its linked to another database.

Your URL in Published Services with Biblio has to look like this:
http://ops.epo.org/3.1/rest-services/p ... 1T/biblio

Kind regards,

OPS support


serejkus
Posts: 7
Joined: Sat Mar 07, 2015 8:34 pm

Re: Document DE112011101561.T5 not found in epodoc format

Post by serejkus » Sat Mar 14, 2015 8:07 pm

Sorry, I've posted the wrong links:
published-data with docdb input is ok: http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... .T5/biblio
published-data with epodoc input is 404: http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... .T5/biblio
publised-data with epodoc input without period before kind code gives 200 OK with status "not found": http://ops.epo.org/3.1/rest-services/pu ... 1T5/biblio


EPO / OPS Support
Posts: 1087
Joined: Thu Feb 22, 2007 5:32 pm

Re: Document DE112011101561.T5 not found in epodoc format

Post by EPO / OPS Support » Sat Mar 14, 2015 9:18 pm

Have a look at my previous link. The epodoc format in your case is T instead of T5.
In OPS FAQ's you will find following sentence describing Epodoc:

Code: Select all

For some publication authorities, the EPODOC format requires that (part of) the kind code be attached to the number as follows:

for Japanese publications (JP) an entire kind code (a letter and possibly a digit) must be attached to the number, except when the kind code is A;

for publications with a country code on the following list: AT, AU, BA, BG, CN, DK, FI, IS, KR, NL, NO, PL, SK, UY, TW, YU, a kind code letter must be attached to the number, except when the kind code is A;

for publications from all other authorities, a kind code letter must be attached to the number, except when the kind code is either A, B or C.
Regards,
OPS support


Post Reply